Däckbyte i Landvetter

Välkommen till oss på Bestdrive på Mediavägen 16 i Landvetter. Tid för däckbyte bokar du enklast genom att ringa oss på 031-91 91 21 eller boka direkt online här.

 

Vi hjälper dig att byta dina däck oavsett om det är sommardäcken eller vinterdäcken som ska på. Medan vi byter däcken passar vi även på att kontrollera att däcken uppfyller de krav som finns för att du ska vara säker i trafiken.

 

Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttryck och hjälper även till med reparation av dina däck om behov finns. Om dina gamla däck behöver kasseras kan vi hjälpa till med att återvinna dem på rätt sätt.

 

Vi erbjuder även förvaring på vårt däckhotell och reserverar alltid en tid för dig inför varje säsong då det är dags för däckbyte.

 

Dags att byta däck?

På Best Drive i Landvetter bryr vi oss allra mest om säkerhet. Om du inte har rätt mönsterdjup minskar friktionen mot väglaget vilket innebär en stor trafikfara. Däcken får även en minskad förmåga att transportera bort modd och vatten vilket i sin tur kan leda till vattenplaning.

 

Byta till sommardäck

Mönsterdjupet på sommardäcken bör ha ett mått på minst 1,6mm men vi rekommenderar 3mm. Det är tillåtet att köra med sommardäck mellan den 1 april och den 1 december. Du måste dock alltid ha sommardäck på mellan den 16 april och 30 september.

 

Byta till vinterdäck

Enligt lagen ska din bil ha ett mönsterdjup på 3mm, men vi på Bestdrive rekommenderar att ha ca 4mm. Tänk på att mönsterdjupet på vinterdäck är extra viktigt för att kunna transportera bort snö och modd och på så sätt få ett bättre väggrepp. Du måste ha vinterdäck på om det råder vinterväglag samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Det är dock tillåtet att köra med vinterdäck på från den 1 oktober till den 15 april.

 

Vad innebär vinterväglag?

Vinterväglag råder om det är snö, modd, is eller frost på vägbanan.

Kontakta oss:

Däck & Fälg/MECA Landvetter

Mediavägen 16
438 91 Landvetter

Ring oss på: 031-91 91 21
Mail: info@landvetterdack.se

 Öppettider:

Måndag – fredag: 08.00 – 17.00.

Lunchstängt: 12.00-13.00

Lördag-Söndag: Stängt

Kvällsöppet / övriga tider enligt överenskommelse.

Ring innan så du vet att vi är på plats.